Bestyrelsen i GBF

GBF er organiseret med en bestyrelse på 7 medlemmer samt 2 suppleanter der deltager i bestyrelsesmøderne og arbejder på lige fod med bestyrelsesmedlemmerne. Bestyrelsen holder møder ca. 6 gange om året og har du emner du ønsker behandlet i bestyrelsen, er du velkommen til at skrive en mail til formanden eller næstformanden.

GBFs bestyrelse har ved sidste generalforsamling konstitueret sig således:

Formand

Johannes Irminger

Johannes@gbf.dk 

Næstformand

Marianne Malek

Marianne@gbf.dk

Kasserer

Betina Petersen

betina@gbf.dk 

Sekretær

Mai Wede

Mai@gbf.dk

Best. medlem

Allan Krogh Nielsen

 Allan@gbf.dk

Best. medlem

Mark Mandrup Holcchakier

Mark@gbf.dk

Best.medlem

Benjamin Nymann

benjamin@gbf.dk

Suppleant

Olla Musleh

olla@gbf.dk

Referater fra Generalforsamling og bestyrelsesmøder

Medlemmer af Gigtramte Børns Forældreforening kan læse referater fra bestyrelsesmøderne ved at logge ind på hjemmesiden her

Formandsberetning 2023:


På generalforsamlingen i 2023 blev der sammensat en ny bestyrelse – og ved den efterfølgende konstituering blev det også til en ny formand, næstformand, sekretær og bladredaktør. Samtidig stod vi som bestyrelse et sted, hvor vi skulle finde nye måder at udføre foreningsopgaverne på, og dette er stadig under udvikling. Der tænkes her i særlig grad på overgangen til en ny sekretariatsmodel.

Vi har, siden vores tidligere mangeårige sekretariatsleder, Iben, besluttede at træde tilbage, været i en proces, hvor vi har skullet finde nye steder at placere opgaverne, som i mellemtiden er blevet løst af bestyrelsen. Det har hele tiden været tydeligt, at det ikke ville være en holdbar løsning at lade opgaverne blive i bestyrelsen, hvorfor mulighederne for at finde og indhyre en sekretariatsfunktion har været undersøgt. Opgaverne er nu ved at finde på plads i firmaet Dit Sekretariat, som i samarbejde med bestyrelsen i almindelighed og kassereren i særdeleshed gradvist overtager opgaverne med den daglige drift af foreningen.

Denne overgang har dog krævet et omfattende digitaliseringsarbejde af forretningsgangene, hvilket endnu ikke er færdiggjort. Det forventes derfor, at der i det kommende bestyrelsesår vil være en løbende opgave med dette og en efterfølgende overdragelse af opgaver. Sideløbende har bestyrelsen søgt at finde en god blanding af fysiske møder og onlinemøder som redskab til drøftelser af arbejdet, men det er ikke lykkedes at lande det perfekte mix endnu.


Arbejdets indhold

Ud over arbejdets form har bestyrelsens arbejde haft disse overordnede retninger og områder: - -

Dit sekretariat, omlægning, opdateringsarbejde på systemer Der har været lagt en stor indsats i at opdatere og fremtidsrette foreningens systemer, så de er nemmere at drive, og så bestyrelsen ikke behøver være direkte involveret i den daglige drift. Arbejdet har bl.a. betyder en overgang til et andet medlemssystem, som også kan bruges, når der tilmeldes ved arrangementer. Der er med andre ord en betydelig gevinst at hente for kommende bestyrelser – dels fordi dele af arbejdet kan automatiseres, og dels fordi dele kan udføres af det nye eksterne sekretariat, Dit Sekretariat.

Donationer


Arbejdet med at skaffe synlighed og tilvejebringe de nødvendige 100 donationer for at vi kan forblive fradragsberettigede har været betydeligt. Måden har især været konkurrencer via Facebook og i forbindelse med foreningsaktiviteter.

Bestyrelsen har i flere omgange overvejet, om der kan findes en måde at gøre donationsindsamlingsarbejdet mindre
ressourcekrævende. Der går en del tid med at skaffe donationerne, og det er tid, som går fra andre aktiviteter, men det er endnu ikke lykkedes at finde en bedre model.
- - - -


Outdoor Camp


Denne aktivitet, hvor en gruppe af børn får mulighed for en weekend ved Kragerup Gods med klatring, lejrbål mv., planlægges og eksekveres i høj grad af en ad hoc-arbejdsgruppe. Bestyrelsens er meget tilfreds med denne model og med aktiviteten. Bedømt ud fra deltagertilbagemelding og deltagerantal er aktiviteten populær, men der er stadig plads til flere – øget synliggørelse via f.eks. sociale medier kan muligvis være en mulighed i dén henseende. Det bemærkes, at foreningens udgift til aktiviteten i høj grad dækkes af eksterne fonde/puljer, hvorfor deltagerbetalingen er meget lav.


Ridelejr


Ligesom Outdoor Camp eksekveres denne aktivitet i høj grad af en ad hoc arbejdsgruppe. Aktiviteten, hvor en gruppe af børn får mulighed for en weekend på en rideskole i Midtjylland, er populær og har et stabilt deltagerantal på knap 20 børn. Der er med andre ord plads til, at der også her (som i Outdoor Camp) kan være lidt flere med. Der er meget positive tilbagemeldinger fra deltagerne, og det vil være positivt, at endnu flere kan få glæde af tilbuddet, som ikke er dyrt at deltage på, fordi foreningens udgifter i høj grad kan dækkes med fondsmidler.


Introkursus


Kurset er sammensat af foredrag og aktiviteter, som er målrettet nye familier i foreningen – og i særlig grad familier, som ikke har deltaget på andre kurser. Kurset afvikles primært vha. eksterne fondsmidler, hvorfor deltagerbetalingen er lav – og der er meget positive tilbagemeldinger.


Deltagerantallet svinger en del fra år til år – udsvinget er ikke nødvendigvis i takt med medlemstilgangen, så det vurderes (uden at det er systematisk undersøgt), at der er en del nye medlemmer, som ikke har været på introkurset. Det kan med fordel undersøges, om dette skyldes manglende information, eller om det skyldes andre forhold. Da kursets
indhold i høj grad er målrettet de voksne deltagere, sørger en række engagerede børnepassere for børnene i løbet af dagen. Bestyrelsen er meget taknemmelig for denne indsats.


Familiekursus


Kurset er en blanding af forskellige foredrag, workshops og netværksmøder, som er bredt målrettet alle medlemmer. Deltagerantallet er højt – som regel over 100 medlemmer. Kurset finansieres som mange af foreningens aktiviteter især gennem puljer, hvorfor deltagerbetalingen også her kan holdes nede. Samtidig søger bestyrelsen gennem en kontinuert variation at sikre, at nye foredragsholdere og aktiviteter giver et dynamisk kursus, som gør, at medlemmerne kan få ny viden og inspiration til at håndtere gigt hos deres børn, samtidig med at der gives mulighed for networking. Ligesom for introkurset gælder det, at børnepasserne spiller en central rolle – uden deres medvirken ville forældrene ikke have den samme mulighed for at deltage. Bestyrelsen ønsker også her at takke for indsatsen. - -


International gigtdag


Forberedelse af aktiviteter i denne sammenhæng er en stor og indsatskrævende opgave. Bestyrelsen har desværre ikke haft mulighed for at prioritere arbejdet med events i forbindelse med gigtdagen i 2023, men har forberedelser i gang til dagen i 2024.


Samarbejde med Gigtforeningen


Bestyrelsen har i 2023 (ligesom i de foregående år) haft et samarbejde med Gigtforeningen. Samarbejdet har været forstyrret lidt af en stor udskiftning i GBF’s bestyrelse kombineret med overgangen til nye systemer, men dette er imidlertid blevet rettet op, således at der nu igen er etableret klare kommunikationskanaler. GBF er meget glad for
samarbejdet med Gigtforeningen og forventer, at der også i det kommende år vil være betydelige opgaver om bl.a. policy-making på gigtområdet. Her vil foreningerne forventeligt have betydelige overlappende interesser.

Bestyrelsen ønsker desuden at takke Gigtforeningen for dels mulighedfor, at GBF-medlemmer kan benytte rådgivning i Gigtforeningen og dels den store støtte – herunder den økonomiske. Tak!


De forventede opgaver – hvor medlemmernes opbakning og støtte er nødvendig:
Det er bestyrelsens forventning, at en række opgaver i det kommende bestyrelsesår vil have behov for særlig opmærksomhed og derfor støtte fra medlemmerne. Ved støtte forstås dels støtte til at arrangere og dels støtte ved at bakke arrangementerne op, når de er der. De konkrete indsatsområder er - - International Gigtdag, hvor bestyrelsen vil få brug for hjælp til at skabe opmærksomhed og synlighed om projektet

Familiedage, hvor der er behov for nogle til at arrangere og være tovholder. Det nuværende oplæg hedder, at det er kontaktfamilierne (som der mangler mindst 2 af).
- -
Nye kontaktfamilier – vi har i øjeblikket ikke kontaktfamilier til alle regioner
Nye bestyrelsesmedlemmer – alle, der kunne have lyst til at deltage i arbejdet med at gøre foreningen endnu bedre opfordres til at stille op. Afslutningsvis konstaterer bestyrelsen, at der er tale om en økonomisk velkonsolideret og i øvrigt veldrevet forening. Vores prioritet på foreningens vegne har især været - at sikre, at medlemmerne og deres børn har en god og positiv oplevelse, hver gang et arrangement afholdes, - -
at bidrage til, at forældrene får den nyeste viden på området og redskaber til at håndtere den udfordring, gigt hos deres børn giver, og at sikre, at børnene får nogle gode oplevelser i selskab med andre børn, som forstår dem og deres udfordringer på et andet plan end deres raskejævnaldrende. Vi mener, det i 2023 er lykkedes at leve op til dette.


På vegne af bestyrelsen i Gigtramte Børns Forældreforening
Johannes Irminger
Bestyrelsesformand

Oprettet i NEWWWEB CMS - Brugervenligt og SEO optimeret Content Management System